Na co si dát pozor při výběru tabule

Na co si dát pozor při výběru tabule

U nás najdete skutečně velký výběr tabulí – od standardních i atypických velikostí a tvarů, přes různé barvy a povrchy až po komplexní sestavy. Ať už potřebujete jakoukoliv tabuli, my vám ji dokážeme na míru vyrobit. Nad čím se ale zamyslet ještě před samotným objednáním? To vše se dozvíte v tomto článku.

Pozor na skutečný rozměr

Na našem e-shopu si kromě značky, typu nebo povrchu můžete vybrat tabuli i podle rozměru. Ten udáváme v centimetrech. Ale pozor! Jedná se o vnitřní rozměr tabule. Kromě toho je potřeba u většiny tabulí počítat i s rámem. V případě, že máte na tabuli vyhrazený prostor, dejte nám vědět, jaký vnější rozměr potřebujete nebo se nám ozvěte a my vám pomůžeme vybrat rozměr přesně pro vás.

Vnější rozměr tabule tvoři vnitřní rozměr tabule a rám.

Kde bude tabule umístěná?

Kromě samotné tabule je důležitý i rozměr místnosti. S montáží jednodílných nebo menších tabulí nezvyknou být problémy. Naopak nejčastěji se setkáváme s komplikacemi v případě různých sestav. Proto je potřeba si dopředu položit několik otázek:

  • „Do jakého typu zdi bude tabule namontovaná?“
  • „Je strop dostatečně vysoký?“
  • „Nacházejí se v místnosti nějaké stupínky nebo schody?“
  • „V případě, že mám zájem zakoupit LCD displej nebo projektor, jak je v místnosti řešená elektřina?“
  • „Nenachází se v blízkosti nějaké možné překážky jako trubky, kabely nebo radiátory?“

Ideální je také přiložit fotku místnosti, do které bude sestava namontovaná. Jak se říká, jeden obrázek je častokrát více než 1000 slov.

Sestavy montujeme do různých místností, například i s pódiem.
 

Vyberte si povrch podle vašich potřeb

V naší nabídce naleznete několik druhů povrchů. Jestli potřebujete povrch s dlouhou životností, který se jen tak nepoškrábe, zvolte keramiku. Jestli spíše potřebujete levnější variantu, kterou nebudete intenzivně popisovat a stírat, ideální je lakovaný (emailový) povrch. Jestli hledáte tabuli pro kombinaci se stropním projektorem, zvolte keramický povrch LG (low gloss), který zabezpečí, že se světlo z projektoru nebude od tabule nepříjemně odrážet.

Podobně široký výběr nabízíme i z hlediska barev. Potřebujete tradiční zelenou tabuli, na které bílá křída hezky vynikne? Nebo si radši zvolíte moderní antracitovou barvu, která se v létě nerozpálí? Naopak u tabule pro popis fixem si namísto klasické bílé, kterou u nás taky najdete, můžete vybrat například minimalistickou světle šedou. Výběr je zkrátka na vás.

Vzorkovník barev povrchů tabulí, které si u nás můžete vybrat.

Stěna, pylon nebo zvedací stojan?

Velikost tabule, typ povrchu a barva nejsou jediné rozhodnutí, které při objednávání řešíte. Velmi důležitý je i způsob umístění tabule. Bude namontovaná přímo na zdi? Nebo chcete, aby byla radši pojízdná. Pokud si objednáváte více tabulí, chcete je mít vedle sebe na samostatných zvedacích stojanech nebo radši za sebou na dvojitém pylonu? Jestli si nejste jistí, který typ umístění je pro vaše potřeby ideální, rádi vám poradíme.

Tabule umístěné na zvedacím systému AL.
 

Horizontálně nebo vertikálně?

Když si objednáváte jednodílnou tabuli, je dobré si dopředu rozmyslet, jestli ji chcete mít namontovanou na výšku či na šířku. Do rozměru 120 x 120 cm si u nás s tímto rozhodnutím nemusíte lámat hlavu, jelikož naše tabule vyrábíme s kotvením pro obě možnosti. Na druhou stranu u tabulí, které jsou většího rozměru, je dobré mít jasnou představu předem.

Montáž na výšku a na šířku.

Co byste si tedy měli před objednáním tabule ujasnit?

  • Jaký vnější rozměr má mít tabule.
  • Jaký typ povrchu tabule potřebujete.
  • Do jakého prostoru bude tabule namontována.
  • Na čem bude tabule umístěná – na zdi, zvedacím stojanu nebo pylonu.
  • Jak bude tabule umístěná – horizontálně nebo vertikálně.

Abychom zabezpečili bezchybnou montáž našich tabulí, všechny tyto i další informace jsou pro nás důležité. Pokud si nejste jistí, co je pro nás relevantní, neváhejte se nám ozvat. Rádi s vámi vaši objednávku probereme.

Darina Hudecová
Autor: Darina Hudecová
Formulář byl úspěšně odeslán.
Nastala chyba při odesílání formuláře.

NAVRHNEME VÁM OPTIMÁLNÍ ŘEŠENÍ.NAPIŠTE NÁM PODROBNOSTI.

Lucie Krejčí
Lucie Krejčí Vám ráda pomůže

(uvedením telefonu urychlíte komunikaci)

Poskytnuté osobní údaje zpracováváme podle našich zásadách zpracování osobních údajů.