Efektivní brainstorming začíná s kvalitní tabulí

Efektivní brainstorming začíná s kvalitní tabulí

Brainstorming je jedním z nejúčinnějších způsobů, jak generovat nápady, řešit problémy a podpořit kreativitu v týmu. Skvělým pomocníkem pro efektivní brainstorming je právě tabule. Pojďme se tedy podívat na to, co je to brainstorming, jak probíhá a proč si
k němu zabezpečit tabuli.

Co je to brainstorming?

Brainstorming je kreativní technika zaměřená na generování velkého množství nápadů. Cílem je získat co nejširší spektrum nápadů, které mohou přinést řešení konkrétního problému. Účastníci brainstormingu jsou povzbuzováni, aby přispívali svými nápady bez obav z kritiky, čímž se podporuje volné myšlení a rozmanitost návrhů. Výsledkem brainstormingu můžou být jednoduché seznamy, ale i myšlenkové mapy nebo schémata a diagramy.

Výsledkem brainstormingu může být i myšlenková mapa.

<strong>Jak brainstorming probíhá?</strong>

Jak brainstorming probíhá?

  1. 1. Příprava

    Prvním krokem přípravy je určení cíle. Potom, co máme cíl, vybereme účastníky a zabezpečíme vhodné nástroje pro brainstorming, ideálně velkou psací plochu.

  2. 2. Generování nápadů

    Generování nápadů je časově nejnáročnější část brainstormingu. Důležité je nechat nápadům volný průběh. Kritika nemá
    v tomto kroku místo. 

  3. 3. Kategorizace a hodnocení nápadů

    Potom, co jsou všechny nápady zapsané, je potřeba je rozdělit do kategorií podle relevance a zhodnotit.

  4. 4. Výběr nejlepšího řešení a jeho zpracování

    Z množství nápadů si vybereme ten, který je nejlépe ohodnocený a dále ho zpracujeme.

5 důvodů, proč je tabule při brainstormingu skvělým pomocníkem

1. Získáte velký prostor

Tabule poskytuje velký vizuální prostor, na kterém můžete zapisovat všechny své myšlenky a návrhy. Velký prostor je při brainstormingu neocenitelný, protože umožňuje snadné a rychlé zaznamenávání všech nápadů. Vidět všechny myšlenky před sebou může navíc podnítit další kreativní nápady a propojení, které by vás jinak nenapadly. Pokud potřebujete skutečně velký prostor, u nás si můžete vybrat jednodílné tabule až do šířky 400 cm.

Keramická tabule na fixy MANAŽER K 400x120 cm.

2. Přehledně si zorganizujete své nápady

Jednou z největších výhod použití tabule při brainstormingu je schopnost vizualizovat
a organizovat myšlenky. Můžete použít různé barvy, symboly a kresby k zvýraznění klíčových bodů, propojit související myšlenky a vytvořit jasnou strukturu vašich nápadů. To usnadňuje jejich následné zpracování a realizaci.

Organizujte své nápady jednoduše díky barvám a tvarům.

3. Zapojíte celý tým

Tabule je skvělý nástroj, jak zapojit do brainstormingu skupinu lidí. Každý člen týmu může přispět svými nápady a vidět, jak se jejich myšlenky propojují s myšlenkami ostatních. Tento kolektivní přístup může vést k bohatším a inovativnějším řešením. Navíc, když každý vidí, že jejich nápady jsou zaznamenány a oceněny, zvyšuje to jejich motivaci a angažovanost.

Efektivně zapojte do brainstormingu celý tým.

4. Ušetříte přírodu

Tabule jsou skvělé ekologické řešení. Můžete je používat opakovaně, a to nejen při brainstormingu. Po vyřešení jednoho problému tabuli jednoduše smažte, například
s naším čističem ekoTAB, a je připravená pro další projekty. Pokud chcete být šetrnější, doplňte svou tabuli i o plnitelné fixy.

Tabuli můžete použít opakovaně. Stačí ji jednoduše vyčistit s naším čističem ekoTAB.

5. Vyberte si tabuli podle vašich představ

Bílá tabule je velmi flexibilní nástroj, který lze snadno přizpůsobit vašim potřebám. Můžete ji použít pro různé typy brainstormingových sezení, od volného generování nápadů po strukturované analýzy a plánování. V případě, že vaše brainstormingy mají jasnou strukturu, kterou pravidelně využíváte, nabízíme i možnost zakoupit si tabuli
s vlastním potiskem.

Rádi vám uděláme tabuli na míru s vaším vlastním potiskem.

Ať už pracujete na komplexním projektu, plánujete novou strategii nebo hledáte inovativní řešení, brainstorming je skvělá technika, která vám může pomoct. A pokud hledáte způsob, jak zlepšit své brainstormingové sezení a pracovat efektivněji, tabule je ideální volbou. Podívejte se na náš e-shop a pořiďte si tabuli přímo pro vás.

Darina Hudecová
Autor: Darina Hudecová
Formulář byl úspěšně odeslán.
Nastala chyba při odesílání formuláře.

NAVRHNEME VÁM OPTIMÁLNÍ ŘEŠENÍ.NAPIŠTE NÁM PODROBNOSTI.

Lucie Krejčí
Lucie Krejčí Vám ráda pomůže

(uvedením telefonu urychlíte komunikaci)

Poskytnuté osobní údaje zpracováváme podle našich zásadách zpracování osobních údajů.