7 tipů, jak může domácí výuka pomoct vašemu školákovi

7 tipů, jak může domácí výuka pomoct vašemu školákovi

Máte doma budoucího prvňáčka? Nebo je už vaše dítě zaběhnutý školák prvního stupně? V každém případě se domácí výuce asi nevyhnete. Dělaní úkolů, doučování nebo učení hrou, s tím vším vám můžou pomoct naše tabule. Jak? To se dozvíte v tomto článku.

1. Procvičujte psaní

Psaní je základní dovednost, která si vyžaduje hodně tréningu. Od prvních písmenek a čísel až po celé věty a souvětí – to vše můžete se svými dětmi pravidelně procvičovat díky tabuli. Na našem e-shopu si můžete navíc zakoupit tabuli s linkami, které jsou často využívány přímo na základních školách. Navíc vede psaní na tabuli k podpoře vývoje a rozvíjení jemné grafomotoriky.

Díky naší tabuli můžete procvičovat psaní.

2. Čtěte nahlas

Stěžují si vaše děti, že jsou písmenka v učebnicích příliš malé? Nechte je napsat konkrétní věty přímo na tabuli. Nejenže tímto způsobem spojíte tréning psaní a čtení, ale vaše dítě se naučí, že psát čitelně je také důležité. Navíc budete moci kontrolovat každé slovo bez toho, abyste shrbeně museli stát nad slabikářem.

Díky naší tabuli se nemusíte hrbit nad učebnicemi.

3. Podpořte uměleckou kreativitu

Děti můžou tabuli v pokojíčku využívat nejen na psaní, ale i na kreslení. Trénovat svoji kreativitu můžou díky popisovačům Edding a stěrce ekoTAB stále dokola. Stačí umělecké dílo jednoduše smazat a začít znova. Navíc jsou fixy Edding plnitelné, čímž ušetříte nejen peníze, ale i přírodu. Jak správně plnit tyto fixy se dozvíte v našem praktickém průvodci.

Naši bílou tabuli můžete opakovaně popisovat a stírat.
 

4. Skvělý pomocník pro utřídění myšlenek

Víte, co je to brainstorming? Jde o kreativní techniku, díky které můžete generovat nápady a trénovat hledání souvislostí. A tabule je pro brainstorming klíčová. Rozvíjejte se svými dětmi kritické myšlení a naučte je pracovat v týmu prostřednictvím myšlenkových map, pavouků nebo jednoduchých seznamů.

Vzor myšlenkové mapy.

5. Žádná tréma před školní tabulí

Psaní na školní tabuli před třídou spolužáků může u některých žáků vyvolat stres. Ale co takhle se na tuto situaci předem připravit? Zkuste si se svými dětmi zahrát na školu. Díky naší tabuli můžete trénovat diktáty i počítání příkladů jako ve škole.

Zahrajte si doma na školu.

6. Máte doma budoucího virtuóze?

Kromě klasické bílé tabule si u nás můžete vybrat i tabuli s potiskem na míru. Například když chcete se svým dítětem trénovat hudební noty, objednejte si u nás tabuli s notovou osnovou.

Tabule s potiskem na míru.

7. Školní i domácí povinnosti na jednom místě

Všechny naše tabule jsou nejen popisovatelné, ale i magnetické. Můžete si ně připínat obrázky, rozvrh hodin, seznam úkolů nebo i domácích povinností. Díky tomu budou mít vaše děti vše podstatné stále na očích.

Všechny naše tabule jsou i magnetické.

I když nás už časy online vyučování přímo z dětského pokojíčku téměř opustili, domácí vzdělávání je stále podstatná část života všech žáků. Vylepšete si dětský pokojíček o naše produkty a vytvořte si vlastní výbavu pro domácí výuku.

Darina Hudecová
Autor: Darina Hudecová
Formulář byl úspěšně odeslán.
Nastala chyba při odesílání formuláře.

NAVRHNEME VÁM OPTIMÁLNÍ ŘEŠENÍ.NAPIŠTE NÁM PODROBNOSTI.

Lucie Krejčí
Lucie Krejčí Vám ráda pomůže

(uvedením telefonu urychlíte komunikaci)

Poskytnuté osobní údaje zpracováváme podle našich zásadách zpracování osobních údajů.